Dette blir et travelt år

Når man i noen år har jobbet i den ene bedriften etter den andre, fra et vikariat til et annet, når jobbintervjuene man blir innkalt til ikke virket så interessant allikevel, og når man vet innerst inne at man ikke kommer noe lenger, da tar man grep.

Å velge studier i voksen alder er mye mer alvorlig enn når man er ung og nyutdannet fra videregående. Da har man jo allverdens tid og kan sikre til seg ørten Bachelorgrader før man er 30. Selv om CV’n min hadde sett tyngre og riktigere ut med en eller to grader til, så har aldri det vært noe jeg har strevet etter.

Jeg har bygd opp min CV med erfaringer fra ulike arbeidsplasser og prosjekter. Men så sa det stopp. Det var vel for et par år siden jeg merket at, på tross av min lange erfaring innenfor admin/koordinator/HR/you name it, er det slutt. Jeg har faktisk ikke mer å bygge på.

Derfor så gjorde jeg en helomvending og bestemte meg for å studere noe som JEG er opptatt av. Sett i lys av min journalistiske utdanning og erfaring er Freds-og Konfliktstudiene innenfor denne rekkevidden, og målet herfra er rettet mot organisasjoner. Det er det som nå er drømmen.

Første innlevering er allerede torsdag om en uke, og jeg er godt i gang. «I hvilken grad mener du at marxismen som IR-teori er relevant i studiet av internasjonale relasjoner i dag?» 

Å hei hvor det går! Det er et interessant felt, internasjonale studier som jeg leser meg opp på nå, men tungt til tider. Det er mye å sette seg inn i. Og ettersom dette studiet ikke har noen fasit per se, er det påfallende hvor enig jeg er i enkelte teorier og hvor uenig jeg er i andre. Derfor har jeg satt opp en ganske streng(!) leseplan som jeg MÅ følge slavisk.

Så er det eksamen en gang i mai. Men før den tid (forhåpentligvis) så skal vi attpåtil få en gutt til verden. På årets første flaggdag (1. mai) sier jordmor og leger at han skal komme, og dette håper jeg da det passer best for eksamen jeg skal ha en gang etter det igjen. Det blir hjemmeeksamen. Fire timer, og jeg har allerede leid inn mamma og pappa til å sitte barnevakt.

Det blir et travelt år, og sånn liker jeg at det helst er ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s