Selvdisiplin for drømmere

For å bli flink til noe må man ha forberedt seg. Av alle de dyktige folka i verden som jeg har lest om og ser opp til har ingen av de ikke jobbet hardt og lenge for å få til sine ting. For å bli god kreves det en innsats, og en hel mengde med selvdisiplin.

Nå som jeg igjen er student, med eksamener til høsten, må jeg gjøre et par grep. Jeg har hatt et møte med meg selv der jeg har sagt ‘Hei, du. Du som er en drømmer, du som har tendenser til å prokrastinere, slutt med det.’

Her er noen punkter fra da jeg hadde allmøte med meg selv:

 • Planlegg uken i forveien. Skriv opp hvilke dager du skal sette av til studiene.
 • Finn en plass i stua eller andre rom til bøkene og studiematerialet. Ha system og ha det lett tilgjengelig.
 • Ha det ryddig. For meg, som ikke liker rot, men som kan rote en hel del fordi jeg prokrastinerer, rydd først. Liker du rot eller ikke synes at oppvasken eller klærne på gulvet gjør noe, misunner jeg deg.
 • Ha små møter med deg selv. Er det noe som hindrer meg fra å lese? Noe jeg tenker på? Regninger? Stress? Kjærsten? Forsøk å sorter dette. Man konsentrerer seg best når det ikke er andre tanker som står i veien.
 • Gi beskjed til venner og familie at du er student! På den måten blir de klar over hva du holder på med, og hvorfor du noen ganger ikke kan gå på cafe. Husk at de fleste har vært student selv og vet hva det innebærer.
 • Finn noen å studere med. Hvis man som meg studerer via nett, så kan man føle seg alene. Vanskelig å finne noen via nettet? Snakk med en venn som har vært student tidligere og spør om råd. Jeg lover deg at de blir glade når du spør:)
 • Stå opp tidlig. Sett på klokka som om du skulle ha vært på jobb. Jeg blir alltid glad når jeg våkner før klokken åtte. Spis en god frokost, lag te eller kaffe, gi deg selv en halvtime på morgenen der du ikke gjør noenting.
 • Drikk vann og spis! Vann er livets rett, og ha hodepine mens man studerer er bortkastet tid. Kjøp frukt og nøtter for å pøse på med energi.
 • Lading. Har du planlagt å studere hele dagen er det viktig med pauser. Gode pauser der man spiser, slapper av, sjekker mobilen, men ikke for mye;) Nyt pausen uten dårlig samvittighet. Alle har rett på en pause.
 • Oppmuntring. Noe som alltid får deg i godt humør og gjør deg energisk? Når du sitter begravd i bøkene og begynner å hate vært ord, legg de fra deg. Jeg elsker musikk. Det er da jeg ofte drømmer meg bort. Musikk gjør meg også veldig gla, så om det er din greie, sett på favoritt skiva di eller yndlings sangen din og få den lille boosten<3
 • Gi ros. Er det ingen som forteller deg hvor flink du er? Gjør det selv. Belønn deg selv med små ting. Tenk at ingen andre enn deg har kontroll over ditt liv, det er du som styrer, og hadde det ikke vært bra å vite at ‘dette her, dette er det kun jeg som har fått til.’ Vær stolt, du kan utrette mye.
 • Ha det gøy! For at vi skal bli gode i noe, mener jeg at man må ha det litt kult underveis. Hva som er ‘kult’ varierer fra person til person. Selv har jeg begynt å gå til neglsalong. Ca hver tredje uke har jeg time hos en supersøtejente som fikser neglene mine. Kan negler hjelpe på studieferdighetene sa du? Ja så absolutt! Velstelte og fargerike negler er kult.

Håper at denne listen var til inspirasjon for noen. Det finnes mange bra tips og triks for hvordan man kan bli en god student, så dette var en sammensurium av mine. Om noen timer har jeg time hos neglsalongen. De er rosa nå, etterpå blir de lilla O ( + >

File 06-05-16 08 54 49 (2)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s